Winter inspo

100 great danes

danes

Har i tilfældigvis hørt lidt om denne smukke bog? “100 great danes”. Først var jeg virkelig hooked på bogen og jeg stadig helt vildt fascineret af de smukke billeder. Jeg har hørt lidt forskellige meninger om bogen, som er lavet af Bjarke Johansen og Simon Rasmussen. I kan læse mere om bogen på hjemmesiden: 100greatdanes.com. Jeg fandt i går dette indlæg, som jeg synes virkelig godt om. Det er skrevet af Maia Mortensen og jeg synes bestemt i skal læse det. Her finder du indlægget. Jeg har brugt et lille udklip fra Maia’s indlæg, så i kan fornemme hvad det omhandler:

“Bogen afspejler desuden udelukkende nogle foretrukne idealer indenfor denne samfundsforståelse. Det drejer sig især om alder og en bestemt forståelse af skønhed. Hvis det virkelig gjaldt om at portrættere stærke danske kvinder, mon ikke Bodil Udsen eller Lise Nørgaard var blevet prioriteret lidt højere end Brinette fra TopModel?”

Jeg kunne egentligt god tænke mig, at høre jeres mening om bogen?

Luv C.

   

2 kommentarer

 • frederikke

  jeg havde et meget ambivalent forhold til bogen, men jeg blev fuldkommen afklaret, efter jeg læste lasses (sidsel og lasse-lasse) indlæg om kroppe og nøgenhed. jeg synes, at selve princippet med “100 great danes” er fantastisk, men derimod synes jeg, at det er ret provokerende (på den dårlige måde), at det skal være unge, smukke, sexede (ud fra samfundsidealet) kvinder, der er portrætteret – jeg tror egentligt bare, at jeg mangler noget lidt mere kulturelt, hvis du forstår? hvorfor ikke en fed musiker, en kunstner, forfatter – nogle, der umiddelbart har noget indhold og “it” over sig? det er bare min menig! men når alt det så er sagt, er det jo ganske bestemt nogle meget smukke og fantastiske billeder, helt sikkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amanda Søgaard

  Jeg synes det er en rigtig fed bog – men ligefrem at kalde det en hyldest til kvinder ( der kun indeholder ufattelig smukke kvinder og modeller), er måske lidt meget. Jeg er enig i det Maia skriver – de burde måske have portrætteret en lidt bredere befolkning. så man ikke kun rammer én kropsideal. Jeg ville ikke mene at billeder med kønne nøgne kvinde vil komme volden mod kvinder til livs.

  http://amandasoegaard.blogspot.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Winter inspo