24 GODE STUDENTERØNSKER/GAVER

MIG OG MIT ÅRHUS // SIDSEL OG LASSE

sidsellasseaarhus

Jaaa, jeg har glædet mig til, at præsentere denne lille blog-kategori “Mig og mit Århus”.  Her vil jeg udgive et indlæg om ugen, hvor Århusianske bloggere simpelt beskriver deres forhold til Århus. Her i vil der være inspiration til restauranter, caféer, museer, shopping, steder og ting der skal ses når man befinder sig i Århus. Jeg er virkelig i chok over hvor få af de sjællændere jeg kender, der har været i Århus, sådan rigtigt!

Sidsel og Lasse fra bloggen: sidseloglasse.com, har delt ud af deres Århus tips og tanker denne uge:

Når i tænker på Århus, hvad er så det første der falder dig ind? Det må næsten være ARoS, og måske især regnbuen af Olafur Eliasson. Det er på en eller anden måde bare blevet Århus’ varemærke.

Århus vs. København? Det er bestemt to byer med en masse kvaliteter. Det er svært at vælge, men som inkarnerede århusianere er vi jo nok nødt til at sige Århus.

Jeres yndlings steder at shoppe i Århus? Støy Munkholm, COS og S.T Valentin. Og så synes vi også at Minmums nye konceptbutik er en sej tilføjelse til Aarhus shopping-liv.

En fordom om Århusianer? Århusianerne er lidt kendte for at være alt for glade for deres by i forhold til hvor fed alle andre synes, den er.

Jeres yndlings steder at spise? CANblau, Juliette og Klassisk 65.

Det skal man gøre, når man besøger Århus? Tag i Botanisk Have og Væksthusene. Det er en skjult perle i Århus! Især caféen i Væksthusene er nice. Og så er ARoS og det nye Moesgaard Museum bestemt også et besøg værd.

Jeres yndlings sted, at gå i byen henne? Cocktails på Skt. Pauls Apothek, Øl på Le Coq og bordtennis på Shen Mao.

Hvad er det bedste ved Århus i jeres optik? Århus er den by i Danmark med flest studerende pr. indbygger, så der er et rigtig fedt studieliv og en masse unge mennesker. Det smitter positivt af på hele byen.

__________________________________________________________________________________

Steder nævnt:

Støy Munkholm: Lille Torv, lige ved Dom Kirken.  På mange måder den førende og mest fremadskuende tøjbutik i byen. Har altid et imponerende udvalg af både eksklusive (Acne, A. Wang, Carven, IRO..) og mere prisvenlige (T by Wang, Won Hundred, Nike..) brands.

S.T Valentin: Guldsmedgade, Fed herretøjsbutik, der, foruden deres eget mærke, fører Soulland, Rains, Et Al m.m. Drives af de to passionerede herrer Steffen og Nikolaj.

Stylepaste: Studsgade, Fantastisk fed butik, der har et godt udvalg af high-end mærker som Acne, Carven og Opening Ceremony.

CANblau: Klosterport 2, Catalansk tapas i en nytænkt udgave. Lidt pricey, men altid gode råvarer og spændende smagskombinationer. Tag gerne 4-6 mand derhen, så I rigtigt kan nå rundt om menukortet.

Juliette: Jærgergårdsgade, Nyere fransk tilføjelse til hyggelige Jægergårdsgade. Om det er morgen, middag- eller aftensmad, der trækker, har vi ikke en finger at sætte på de velsmagende retter og hyggelige stemning, hvor Edith Piaf gerne giver et nummer eller to. Æg en cocotte, tapas og burger er vores favoritter på stedet!

Klassisk 65: Jærgergårdsgade. Fransk når det er bedst (og lidt pricey)! Overdådig morgenmadsbuffet om søndagen. Pariser-stemning i Jægergårdsgade.

Skt. Pauls Apothek: Jærgergårdsgade,  Apotek med den helt rigtige medicin på hylderne! Århus’ fyrtårn indenfor cocktails kombineret med gastronomi. Regningen kan godt løbe om, men det er oplevelsen værd! Prøv evt. hele omgangen til omkring 600 kr. pr. mand, så bliver I ikke snydt for noget

Le Coq: Graven 14, et fransk spisested i det hyggelige Graven. De serverer a la carte og har en 3-retters menu, der ugentligt udskiftes. Derudover kan man i det tilstødende lokale få en øl, et shot af den berygtede chartreuse og et spil bordfodbold. Slutteligt er der hver tirsdag “mad og fad” – et varmt måltid og en stor fadøl til bare 50 kroner.

Shen Mao: Hvis man kunne tænke sig et slag rundt-om-bordet bordtennis på sin bytur er det her man går hen. Ligeledes hvis man vil danse (og svede!) til oldschool hiphop. Stedet kan godt blive proppet hen på aftenen. Ligger ved Åen lige efter den store H&M.

Mange af ovenstående beskrivelser er fra Sidsel og Lasse’s skønne “ultimative Århus Guide. Se den her.

Luv C.

   

1 kommentar

  • Dejligt indlæg og godt at høre lidt om Aarhus fra andres perspektiv! Hvis du mangler nogle til at skrive om Aarhus i din nye kategori, så skriver du bare 😉 Knus!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

24 GODE STUDENTERØNSKER/GAVER